Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    21 септември 2016 г. – ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН БЕЗ ЗАГИНАЛИ НА ПЪТЯ


    Това е инициатива на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“ TISPOL. Първи Европейски ден без загинали на пътя се провежда на територията на Европа на 21 септември, сряда. Инициативата е подкрепена от европейския комисар по транспорта Виолета Булц, Европейския съвет за безопасност на транспорта и службите на „Пътна полиция“ на 30-те страни-членки на TISPOL, националните правителства, общинските и местните власти, неправителствени организации.
    По предложение на TISPOL - Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“, датата 21 септември 2016 година е обявена за Европейски ден без загинали на пътя и ще се проведе като операция под наименованието EDWARD – European Day Without A Road Death.
    Европейският ден без загинали на пътя е един от начините, по които европейските служби на „Пътна полиция“ се включват в Европейската седмица за мобилност, която тази година се отбелязва от 16 до 22 септември.
    Координатор на изпълнението на операция „EDWARD“ за България е Главна дирекция „Национална полиция“ на Министерство на вътрешните работи. Операцията ще премине под мотото „ЗАЕДНО ЗА ВСЕКИ ЕДИН ЧОВЕШКИ ЖИВОТ!“
    На 21 септември на територията на област Смолян „Пътна полиция“ ще разположи свои екипи на всички възлови места по главните пътища и ще проведе специализирана акция за сигурност и контрол на пътното движение. В операцията ще вземат участие младежи-доброволци от Български червен кръст, които ще връчват на водачите на МПС информационни брошури с основните правила за безопасното поведение на пътя. Резултатите от проверките и констатираните нарушения ще бъдат оповестени след приключване на операцията.
    От сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР – Смолян отправят призив към водачите да шофират с повишено внимание, да спазват правилата за движение, за да не се създават предпоставки за пътни произшествия.
    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment: