Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    Кметът на община Доспат: Слуховете за закриване на училището в с.Късак са неверни


    Като напълно неверни определи кметът на община Доспат Елин Радев слуховете, че училището в родопското село Късак ще се закрива.

    Радев заяви чрез „Вестник на община Доспат”, че „нищо подобно няма. „Пред никой служител от Общинска администрация, до колкото знам и пред никой общински съветник от Общински съвет - Доспат не е стояло училището в с.Късак на дневен ред. Напротив община Доспат направи архитектурен проект за 13 440 лева за разширение на училището.
    Направихме необходимата оптимизация на училищната мрежа в Общината, с цел намаляване на разходите. На базата на всичко това, от тази година училището вече се самоиздържа и дори остават определени средства, за разлика от предишни години, когато то е трупало ежемесечен дълг от 2500 лева.”

    "Община Доспат оказа необходимото съдействие училището да получи дарение от Южно централно предприятие на дърва за огрев за предстоящия зимен сезон. Всичко това показва, че ние полагаме усилия да стабилизираме училището, с цел всеки педагог да може да получава ритмично месечната си заплата”, допълни още градоначалникът.

    Кметът Радев посочи още: „Искам да направя следната забележка: дългът на ОУ „Христо Ботев” – с.Късак в размер на 46 030 лева към края на месец ноември от 2015-та година е натрупан в предни мандати. Независимо от това, Общината няма вина. Дългът е бил натрупан в резултат на лошо управление на учебното заведение.

    Към момента община Доспат не държи и 1 стотинка на училището в село Късак. Подобна е и картината с останалите учебни заведения на територията на общината.
    В заключение ще кажа: Искам да успокоя жителите на село Късак, община Доспат, да не се поддават на слухове и да не създават излишно напрежение за обучението и възпитанието на техните деца. Училището в с.Късак трябва да се запази и има бъдеще и всички ние работим над това.”

    „Вестник на община Доспат”

    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment: