Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    До 1000 л. ракия годишно ще се вари без акциз и уведомление


    По предложение на ГЕРБ бюджетната комисия в Народното събрание прие промени в Закона за акцизите, с които увеличава от 500 на 1000 литра годишно без акциз варенето на домашна ракия. Друга промяна е отпадането на уведомителния режим през периода януари-юни, който към момента съществува, което означава, че може да се вари ракия без акциз през цялата година. И третата съществена част от промените е, че ще бъде създаден регистър на всички производители на съоръжения и оборудване за т.нар. казани.
    „Регистърът ще се поддържа от Министерството на икономиката и ще се ползва от Агенция „Митници“ и от всички други заинтересовани институции, за да гарантираме качеството на произведената ракия“, обясни депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на бюджетната комисия в парламента Диана Йорданова.
    По думите й това се прави с оглед на контрола от една страна, от друга страна е за безопасност на българските граждани. „Когато се установи, че има несъответствие с уредите за производство на ракия или не е доказан източникът, от който те са закупени, да може органите в лицето на Агенция „Митници“ и Министерството на икономиката да вземат съответните мерки“, допълни Йорданова.

    В сряда, другата седмица, законопроектът ще бъде внесен за гласуване на второ четене в пленарна зала, което означава, че от момента на обнародването му в Държавен вестник промените ще станат факт.
    Пресцентър ГЕРБ - Смолян
    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment: