Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    Достойни малки патриоти от Бръщен участват в престижен конкурс

    Едни сладки малчовци от село Бръщен пристигнаха в последните минути на конкурса „Аз раста патриот“, за да докажат, че носията ще пребъде! Споменът за малчо в носия ще носи радост и на порасналия родопчанин след години!

    Ето ги и нашите сериозни претенденти – достойни представители на община Доспат:

    Мелек Джамалова Кьойбашиева е на 3 години с.Бръщен,общ.Доспат,обл.Смолян. Като всяко дете, обича да си играе с играчки. Като порасне иска да стане учителка и да се пременя в българска народна носия. На снимката посреща с хляб и сол гостът от куклен театър ,,Звезделина“, гр.Благоевград.

    Нора Добрева Метова е на 2 години целува българското знаме, както целува ръката на мама всяка сутрин, когато я оставя в детската градина и всяка вечер, когато я взима от там. Живее в с.Бръщен,общ.Доспат,обл.Смолян. Обича да се люлее на люлка и да разхожда куклата си в количка, както майка я разхожда. Мечтае да стане доктор, затова всеки ден ,,преглежда“ куклите.

    Селина Пламенова Джурелова на 3 години държи българското знаме. Тя също е от с.Бръщен,общ.Доспат,обл.Смолян. Обича да играе с кучета/играчки/. Като порасне иска да работи в болница в Доспат.

    Лина Красимирова Механчева е на 3 години. Живее в с.Бръщен,общ.Доспат,обл.Смолян. Обича да се пързаля на пързалката и мечтае да стане българска певица.

    Емир Исметов Талипов е на 3 години. Живее в с.Бръщен,общ.Доспат,обл.Смолян. Обича да играе. Мечтае да стане ловджия, като дядо си, и полицай.

    Метин Талипов Талипов е на 3 години. Живее в с.Бръщен,общ.Доспат,обл.Смолян. Обича да играе на пясъчника.Иска да стане голям като дядо и да умее като него да цепи дърва.

    Денис Незимов Механчев е на 3 години. Живее в с.Бръщен,общ.Доспат,обл.Смолян. Обича да се спуска по пързалката. Иска да стане полицай.

    Момичетата и момчетата от първа група на детска градина,,Кокиче„с.Бръщен,общ.Доспат,обл.Смолян с г-жите Якубова/вляво/ и Карайланска и с артиста от куклен театър,,Звезделина“, гр.Благоевград.

    Церемонията по награждаването на конкурса на областната управа на Смолян – „Аз раста патриот“ и конкурса „Видях доброто“ ще бъде на 30 октомври- в навечерието на Деня на народните будители – от 16.30 часа в зала 1 на РДТ – Смолян.

    Участниците от с.Бръщен са възпитаници на Детска градина "Кокиче".
    "Вестник на Община Доспат" пожелава успех в конкурса!
    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment:

    0 comments: