Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    За зимата: Комините трябва да бъдат почистени

    Във връзка с настъпилия зимен отоплителен сезон се отчита увеличаване на случаите на пожари, възникнали в комини на жилищни постройки, съобщават от Пресцентъра на МВР. В повечето случаи пламъците са потушени, без да са настъпили допълнителни материални щети, но съществува реална опасност както от това да изгори покрива или дори цялата жилищна сграда, така и опасност пожарът да се разпространи и към съседни постройки. За недопускане на такива инциденти е достатъчно да бъдат почистени комините и домоотводните тръби от сажди и отлагания. Зачестиха и случаите на запалвания в контейнери за смет, което освен че унищожава самите контейнери, крие опасност от разпространяване на пламъците към намиращи се в близост автомобили, сгради или гора. За недопускане на инциденти, препоръчваме да се спазват следните правила за безопасност:
    1. Комините да бъдат почистени от нагар и сажди, като почистването се извършва само по механичен път;

    2. Изхвърлянето на жарава и пепел от печките с твърдо гориво да се извършва на обезопасени за целта места, а не в контейнерите за смет;

    3. Ако забележите дим или пламъци от кофа за смет и имате възможност, угасете с вода преди да се е разгоряла напълно. При невъзможност за гасене сигнализирайте на телефон 112.

    Проявената грижа и отговорност за осигуряване на пожаробезопасната експлоатация, зареждането и запалването на отоплителните уреди на твърдо гориво е гаранция за недопускане на пожари през отоплителния сезон.
    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment:

    0 comments: