Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    Световното първенство по риболов на лед на язовир „Широка поляна” ще се проведе на 26 и 27 януари

    Батак ще бъде домакин на Световното първенство по риболов на лед. Мондиалът ще се проведе на 26-ти и 27-ми януари у нас. Състезанията ще се провеждат на язовир „Широка поляна”.

    Заявки за участие са подали 15 национални отбора. Фаворити за титлата са съставите от бившите съветски републики – трикратните шампиони за последните шест години от Украйна, притежателите на две титли за същия период от Русия, както още Литва, Беларус и Латвия.

    Ще участват още Финландия, Естония, Швеция, Норвегия, Полша, Чехия, Румъния, Монголия и САЩ.

    Легендарният руснак Виктор Кисельов ще води подготовката на националния отбор на България. В състава ще участват Никола Стефанов и Станислав Кузов от миналогодишния отборен шампион „Гоу Фиш”, индивидуалният първенец Слави Лазаров от „Мосела”, съотборниците му Николай Николов и Георги Първанов, плюс Мартин Касабски от „Фишмастърс”. Мениджър е Ивайло Христов от „Майсторски риболов”.

    Президентът на Българската федерация по риболовни спортове Георги Михайлов заяви, че световното първенство на лед е едно от най-тежките за организиране. Централата ни вече подготвя секторите, в които ще се лови на леда на „Широка поляна”.

    Взети са всички мерки за безопасността на участниците, а към днешна дата покритието е дебело и сигурно от над 30 см.

    В подледния риболов се лови с много малка въдица, снабдена „мормишка” – кукичка с волфрамова глава.

    Стръвта най-често е ларва на комар. Състезателите пробиват дупките в леда със специални инструменти, наречени ледобури. Класирането е отборно и индивидуално.

    Източник:
    https://nivabg.com/batak-shte-e-domakin-na-svetovnoto-po-ribolov-na-led/?fbclid=IwAR0AIebNm9YpkRed6oPRKTYSvpLjPayZaMAn0zOTwv4WNyXHXDWH8HeqF2g

    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment:

    0 comments: