Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    Работниците в социалното предприятие се включват в благоустрояването на Общината

    ШАБАН АСАНОВ, УПРАВИТЕЛ НА ОБЩИНСКОТО СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЯТИЕ "ОЗЕЛЕНЯВАНЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВО" - ГР. ДОСПАТ


    Това заяви Шабан Асанов, управител на учреденото по решение на Общински съвет Доспат общинско социално предприятие „Озеленяване и благоустройство“.
    Асанов съобщи, че назначените 32ма работници в озеленяването изпълняват ежедневна програма по предварително утвърден график. Почистване, опесъчаване на улици и обществени пространства са предимно дейностите, които са заложени в месечния график през зимния период. Управителят не пропусна да спомене, че работниците са се включили активно по призива на Кмета на Община Доспат в почистването на улиците от обилния снаговалеж по време на бедствието в края на месец януари. Работниците почистваха тротоарите, места пред магазини, училища и детски градини, посочи Асанов.
    Както вече съобщихме, Кметът на Община Доспат инж. Елин Радев подписа договорите на 36 безработни лица, които ще работят в социално общинско предприятие „Озеленяване и благоустройство“ - гр. Доспат в началото на месец ноември 2018та година.
    Назначените 32-ма озеленители са разпределени по населените места и ще извършват дейности по благоустрояването и озеленяването в тях.
    Припомняме, че Община Доспат подписа Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG05M9OP001-2.010-0081-C01/06.06.2018 г., проект „Общинско социално предприятие „Озеленяване и благоустройство”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014 -2020“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.
    Към момента изпълнението на предвидените дейности в Проекта е:
    Дейност № 1: Информиране и подбор на целевата група. Дейността е напълно изпълнена.

    Дейност № 2 Психологическо подпомагане и мотивиране на лица от уязвимите групи за включване в заетост. Дейността е напълно изпълнена.

    Дейност № 3: Социална и професионална интеграция на представители на уязвимите групи в сектора на социалната икономика : Дейността е напълно изпълнена.

    Дейност № 4: Организиране и провеждане на професионално обучение за повишаване на професионалната квалификация или придобиване на нова на лицата, за които е осигурена заетост в социалното предприятие: Дейността е напълно изпълнена.

    Дейност № 5: Подкрепа за осигуряване на заетост за период от 12 месеца. Дейността стартира в началото на месец ноември. На 9 ноември беше нает предвидения персонал в социалното предприятие. Назначени за 32ма работници за една година.


    Дейност № 6: Популяризиране на социалната икономика и социалното предприемачество. Дейността се изпълнява по време на изпълнението на Проекта.

    Проектът е на обща стойност от 389 562,86 лева.
    Начало: 06.06.2018 г.
    Край: 06.11.2019 г.

    -------------------------------------------- www.eufunds.bg ----------------------------------------------
    „Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG05M9OP001-2.010-0081-C01/06.06.2018 г., проект „Общинско социално предприятие „Озеленяване и благоустройство”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014 -2020“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.”

    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment:

    0 comments: