Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    Хеликоптер и водолази се включиха в издирването на телата на семейството, пометено от бедствието в Девинска река

    Снимка: Радостина Чернокова, БНР

    Започна издирването с хеликоптер на телата на загиналото семейство във водите на язовир "Цанков камък", съобщава Българското национално радио.

    Хеликоптерът на "Активна грижа" кацна на стадиона в Девин. Преди минути започна обходът от устието на язовир "Цанков камък" по дължината му на около шест, седем километра - мястото, където е образувана твърда тапа от занесени в реката дървета, тръби, наноси, не може да бъде преодоляно от спасителните водолазни екипи. Огледът ще продължи около 20 минути. Секунди преди да се издигне във въздуха пилотът на вертолета Светлин Петков обясни подробности за акцията:

    Ние трябва да търсим двама души, които са изчезнали тука. Ще бъдем с представител от полицията. Ще минем по реката и по язовира и в места, които са недостъпни нито с лодки, нито с водолази, да се огледа от въздуха. Минимална височина ще бъде, почти на около 20-30 метра. Това е процедура по търсене и ако се намерят хора, по спасяване. Въпросът е тука да търсим и да видим, защото това място досега не е огледано по никакъв начин, може да се направи само от въздуха и затова сме тука. Водолазите уточниха съвсем друго място, но ние ще подходим от друго място, те работят в друг район.

    На мястото покрай язовира, където се прави огледът, има много хора, дошли от града, за да наблюдават акцията с надежда, че телата ще бъдат открити.

    Радостина Чернокова, БНР
    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment:

    0 comments: