За втора поредна година в хотел „Персенк” – гр.Девин се проведе Областно състезание „По следите на кулинарната традиция”, в което участваха общо четири професионални гимназии от област Смолян. В тях се осъществява обучение по професионално направление „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг”.
Целта на състезанието е да се
осигурят условия, в които учениците да покажат своите знания и умения в
конкурентна среда, която да стимулира развитието им в областта на
хотелиерството, ресторантьорството и кетъринга. Освен това състезанието дава
възможност да се съпоставят резултатите от обучението по едни и същи професии
на областно равнище и да се създадат условия за творчески контакт между ученици
и учители от сродни професионални гимназии.
Всички участници се представиха
достойно в оспорваната кулинарна надпревара, в която учениците разгърнаха своя
талант и изразиха способностите си. Те показаха красотата на кулинарните
изделия, магията на коктейлите, изкуството на сервитьора и презентираха
дейността на туроператора.
Във всяка от състезателните
дисциплини бе излъчено училище победител. В дисциплината „Най-добър хотелиер”
победител е ПГ „Хр.Ботев” – гр.Златоград, „Най-добър млад сервитьор-сомелиер”
победител е ПГ по туризъм – гр.Смолян, „Най-добър млад сервитьор” победител е
ПГЕ „А.С.Попов” – гр.Девин, а в дисциплината „Най-добър млад готвач” победител
е ПГ”В.Левски” – гр.Доспат.
Отборът от гр.Доспат бе представен от:
-
Иво Финков – ученик от 12 клас
-
Десислава Ситова – ученичка от 9 клас
-
Севилия Дичева –
ученичка от 12 клас
С екипа от ръководители:
-
Инж.Албена Пържанова
-
Инж.Анелия Иванова
-
Инж.Иво Делибашев
Победителите получиха грамоти и
предметни награди, връчени от началника на РИО – Смолян Иван Муцевски, както и
награди от община Девин. Община Доспат също съдейства за да участва отбора от
Доспат в състезанието.
Гордеем се с тези успехи, сподели
за „Вестник на община Доспат” Красимир Горов – директор на училището.
Post A Comment: