Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    На двудневно информационно събитие се събират журналисти, туроператори и хотелиери в Доспат


    На двудневно информационно събитие се събират туроператори и журналисти от страната и региона по Проект „Богатствата на Западни Родопи” в гр.Доспат на 23 и 24 август. Проектът се осъществява в партньорство с четири общини: Девин, Доспат, Брацигово и Борино и по ОП „Регионално развитие” 2007-2013. Община Девин е Водеща организация, а останалите общини са партньори. Такива събития вече се проведоха в Девин, Борино и Брацигово.
    Чрез реализацията на проекта се цели:
    1.Популяризиране на региона като обща туристическа дестинация.
    2.Окомплектоване и предлагане на атрактивни и конкурентни туристически пакети.
    3.Увеличаване броя на туристите, посещаващи региона и удължаване средната продължителност на техния престой.
    4. Привличане на нови пазарни сегменти и по-пълноценно оползотворяване на природни и антропогенни ресурси.
    5. Използване на ефективни съвременни средства за комуникация, които да гарантират ефективно информиране на целевите групи и популяризиране на регионалния туристически продукт.
    Крайните бенефициенти на резултатите от проекта ще бъдат:
    - Местните хотелиери, ресторантьори и други съдържатели на туристическа база;
    - Неправителствените организации, работещи в сферата на туризма в целевата територия;
    - Жителите на общините-партньори.
    Програмата в гр.Доспат е наситена за 23 и 24 август. Предвидено е участниците да се запознаят със забележителности от община Доспат, хотелите и туристическите атракции. На място ще се срещнат и обменят опит и практики с техни колеги от туристическия бранш в града. Освен Фестивалът на народното творчество „Родопа пее и танцува”, те ще посетят „Рибния ресторант” в града, Туристическият информационен център и язовир „Доспат”, където ще направят разходка с лодка.
    На 24 август от 12,00 часа в Туристически информационен център – гр.Доспат ще се проведе Туристически регионален форум, който ще бъде открит от Кмета на община Доспат Антим Пържанов.
    На форумът инж.Веселин Калфов, гл.експерт „Образование, култура, младежки и социални дейности, програми и проекти” в община Доспат и Координатор на Проекта ще направи презентация на Проект „Богатствата на Западни Родопи”, както и представяне на туристическите пакети на Проекта. Той ще запознае присъстващите с хотелите в общината, както и заведенията за хранене. Специално място е отделено за възможностите за развитие на кулинарния туризъм в регион Западни Родопи. Беседа ще бъде изнесена от преподаватели от ПГ „В.Левски”, направление „Туризъм”. Предвидено е представянето и дегустацията на местни специалитети.
    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment:

    0 comments: