Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    Много пари и животни дариха девинчани за Курбана в града на 14-ти февруари


    Днес в Община Девин в кабинета на кмета Цветалин Пенков, в присъствието на представители на Община Девин, Джамийското и Църковното настоятелство Девин, беше обсъдена организацията за провеждането на Курбан за здраве и благоденствие на жителите от общината. На срещата бяха изброени от комисия средствата дарение за курбана от жители и гости на града. До момента събраните средства от граждани и фирми са на стойност 11 183,85лв. Дарените за курбана животни от граждани и фирми са 6 на брой. За курбана в събота са осигурените общо 21 броя животни, съобщиха от пресцентъра на Община Девин. Общо изразходваните средства за организация и провеждане на мероприятието са на стойност 5 133,45лв. Събралата се комисия е взела решение остатъка от 6 050,40 лв. да бъде разпределена по равно в Джамийското и Църковното настоятелство в Девин, които да се използват за бъдещи-курбани и молебени за здраве и благоденствие, допълниха от общината.

    От Общината, съобщават още:
    Уважаеми съграждани и гости на Община Девин,
    Каним Ви да присъствате на 14.02.2015г. от 13,00 часа пред Дома на културата на освещаването и раздаването на Курбана за здраве и благоденствие на жителите от общината.
    Курбана ще бъде осветен на площада от представителя на Църковното настоятелство в гр. Девин - отец Тодор Веселинов и представителя на Джамийско настоятелство гр. Девин-имам Ружди Скендеров.

    Нека всички заедно се помолим за здраве, благоденствие и по-добри дни!

    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment:

    0 comments: