Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

 • Latest News

  News

  Fashion

  Travel

  Navigation

  Над 50 деца и родители прекараха незабравим следобед в изработването на мартеници, заедно със служители на МВР

  В залата на Областна дирекция на МВР – Смолян се проведе работилница, в която деца на служители от ОДМВР – Смолян, РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, деца от „Полицейска академия“, „Младежки доброволен отряд“ и децата от Ресурсен център в град Смолян в продължение на три часа създаваха червено-бели чудеса, с усмивки на лица. Създадена беше уютна и забавна атмосферата, която предразположи и родители, и деца да творят своите мартеници с послание за повече взаимопомощ и доверие един към друг. Червени и бели конци, ножици и мъниста се разменяха и подаваха задружно от ръка на ръка, сякаш се надпреварваха. Радост и задоволство от заниманието се четеше по лицата им.
  В продължение на 3 часа, малчуганите не само направиха повече от 200 мартеници, но и говореха със служители от МВР какво да правят, за да избегнат ситуации, които могат да създадат риск за тях, както и как да подходят ако имат приятели и познати, които са попаднали в такива ситуации.
  Една част от изработените мартеници останаха за участниците, с които на първи март ще закичат своите близки и роднини, а други изработиха специални мартеници за конете, които ще се състезават в кушиите за Тодоров ден.
  Децата от Ресурсен център в гр. Смолян ще използват останалите материали в часовете си по творчески занимания и заедно с изработените повече от 100 мартеници ще организират благотворителен базар за подпомагане на дейността си.
  Работилницата се проведе на 19 февруари 2015г. в заседателната зала на ОДМВР-Смолян и бе организирана от Фондация „Общество и сигурност“ в партньорство със Синдикална федерация на служителите в МВР /СФСМВР/, ОДМВР – Смолян и РД „ПБЗН“.
  Своята искрена благодарност изказва Радостина Якимова – Директор на Фондация „Общество и сигурност“ на участниците и останалите организатори на събитието и добави, че именно, чрез подобни съвместни инициативи и срещи на местно и национално ниво се създават отношения на взаимно доверие между представителите на различни институции, а това е единственият начин да се разберат реалните потребности на хората и заедно да се създадат механизми за тяхното решаване.
  Share
  Banner
  Reactions

  Новини от Доспат и региона

  Post A Comment:

  0 comments: