Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    Кметът на община Доспат зарадва детски градини, училища и читалища с нови носии

     



     
     

    Подсигурихме носии за всички детски градини и училища, както и за групите към читалищата в Общината. Това заяви Кметът на община Доспат Антим Пържанов за „Вестник на община Доспат”. Той каза още, че това е факт благодарение на проект, спечелен от Общината. Наименованието проекта е: „Експониране на етнографското наследство и природните забележителности на община Доспат с прилагане на компютърни технологии” и е по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013, Мярка 313 „Насърчаване на туристическите дейности”.
    Общият брой на носиите е 370 и са на стойност 82 720,10 лева без ДДС.
    Община Доспат е придобила по проекта женски носии, мъжки носии, детски носии за момичета и момчета /5-6 години/, детски носии за момичета и момчета /7-11 години/, детски носии за момичета и момчета /11-15 години/, юношески носии за момичета и момчета. Към носиите има ямурлуци, цървули, пафти, пендари и калпаци.
    „Всеки, който иска да се изявява и да представя училището или детската градина, респ. Общината, ще има възможност да ползва носиите” каза Пържанов. Досега детските градини и училищата имаха някакви налични носии, някои изработени от тях самите за да имат децата сценични костюми, с които да се изявяват. На публични обсъждания, на които присъстваха директорите на училищата и детските градини, учители, представители на читалищата и експерти одобриха класическата родопска носия, допълни още Кметът.
    С радост учебните заведения приеха изненадата на Общината. Някои училища вече използваха носиите в различни изяви. Да пожелаем успех на децата и учениците от община Доспат, както и на самодейните групи и състави в различните поводи, на които ще обличат новите носии и ще представят името на детската градина, училището, читалището и Общината!

    „Вестник на община Доспат”
    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment:

    0 comments: