Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    Владимир Уручев (ЕНП/ГЕРБ) призова младите към по-активно участие в Младежката инициатива за заетост



    В рамките на дебата в пленарна зала по Младежката инициатива за заетост през 2015 година с комисаря по заетостта и социалната политика Мариан Тисен, Владимир Уручев (ЕНП/ГЕРБ) призова към повече активност и информираност на младите относно възможностите, които ЕС предлага за заетост, обучение, стажуване и предприемачество. Той подчерта ролята на държавите членки за ефективното прилагане на Инициативата за младежка заетост чрез осигуряване на необходимата информация за възможностите за кандидатстване и засилване интереса на младежите към по-активно участие.

    "Осигуряването още през тази година на 1 млрд. евро от Младежката инициатива за заетост, чийто общ бюджет е 3,2 млрд. евро, недвусмислено показва, че една от най-неотложните ни задачи е да върнем надеждата и самочувствието на младите хора за успешна реализация на европейския пазар на труда", отбеляза още той. Безработицата сред младежите на възраст до 25 години продължава да бъде висока - повече от 5 млн. млади хора или 21,4 % в ЕС към декември 2014 г. Особено уязвими са младежите, които не работят, не учат и не се обучават . България е на първо място в Европа по този показател с 21.6% при среден процент за ЕС - 13%.

    В тази връзка, Владимир Уручев (ЕНП/ГЕРБ) приветства предложението на ЕК през 2015 г. да се увеличи многократно (с 30 пъти) предварителното финансиране за държавите членки от Младежката инициатива за заетост. В резултат, през настоящата година България ще получи 16,556,624 евро от общо 55,2 млн. евро по линия на младежката инициатива за проекти за намаляване на младежката безработица и в допълнение на финансирането от Европейския социален фонд.
    Пресцентър на ПП ГЕРБ – Смолян
    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment:

    0 comments: