Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    Огромно свлачище затвори пътя Девин – Кричим


    Огромно свлачище затвори пътя Девин – Кричим. Пътуващите трябва да използват обходен маршрут, който е Девин – Чепеларе – Пловдив – Кричим.
    Това обяви дежурният от Областното пътно управление в Смолян, цитиран от "Фокус". В района на свлачището, в скалния масив се е получила пукнатина и рискът от падащи камъни е повишен. Други сигнали за свлечени скални маси или паднали камъни през деня в службата не са получавани.

    При обрушването на скалите от алпинисти в петък е установено, че има огромна пукнатина над горния ръб на скалния откос, което е предпоставка за нови значителни срутвания, посочват от АПИ.

    Предстои да се направи анализ в кратки срокове, който да даде отговор на въпроса как ще продължи укрепването на опасните скали и разчистването на пътя.

    От 11 февруари екипи от областните пътни управления в Пловдив и Смолян и пътноподдържащите фирми разчистват около 4 хиляди куб. метра или близо 10 000 тона скална маса, която падна върху пътното платно между Девин и Кричим.

    Остава в сила и забраната за движение на товарни автомобили над 10 т по направленията Горна Арда – Арда и Доспат – Батак, поради пропадане на пътищата. По много направления в Смолянска област движението продължава да се осъществява в едната пътна лента, заради свлечени скални или земни маси. Това са: Златоград – Неделино, Малка Арда - Баните, Златоград – Печинско, Борино – Тешел, Тешел – Девин и Девин - Кричим.

    Остава повишена опасността от падащи камъни и свличане на земни маси по пътните настилки по всички направления в областта. В Смолян автомобилният трафик е интензивен в края на работния ден. Натоварено е движението по бул. „България” и прилежащите към него улици и кръстовища.
    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment:

    0 comments: