Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    Курбан за здраве и благоденствие на жителите от община Девин се раздаде днес


    Стотици се помолиха за здраве в Девин, съобщава Смолян прес.
    Курбан за здраве и благоденствие на жителите от община Девин се раздаде днес на площада пред Дома на културата в родопския град. В Девин протечете дарителска кампания, а събраните средства от граждани и фирми са на стойност 11 183,85лв. Дарените за курбана животни са 6. За курбана в църквата и джамията в града бяха сготвени общо 21 животни. „Общо изразходваните средства за организация и провеждане на мероприятието бяха на стойност 5 133,45 лв.
    Комисия взе решение остатъка от 6 050,40 лв. да бъде разпределен по равно в Джамийското и Църковното настоятелство в Девин, които да се използват за бъдещи курбани и молебен за здраве и благоденствие на населението, каза кметът на Девин Цветалин Пенков.
    Курбана беше осветен на площада от представителя на Църковното настоятелство в гр. Девин – отец Тодор Веселинов и представителя на Джамийско настоятелство гр. Девин – имам Ружди Скендеров.
    Духовниците се помолиха за мир на душите на загиналите три осемнадесетгодишни абитуриенти, които загинаха в катастрофата край село Широка лъка преди Коледа и за мир на душите на семейство Вълкови, отнесени от река Девинска на 1 февруари. Телата им все още се издирват в язовир „Цанков камък“.
    Двамата духовници и стотици девинчани се помолиха да няма повече бедствия и катастрофи, да не им се дават повече изпитания, които не могат да понесат. Да има здраве и спокойствие за хората от общината и гостите на града.


    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment:

    0 comments: