Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    „ПОЖАРНАТА ПРЕЗ ДЕТСКИТЕ ОЧИ“ – ПРАЗНИК НА ПОЖАРНАТА В СМОЛЯН






    В чест на Професионалния празник на българските пожарникари – 14 септември, се реализира детски празник от 10.30 ч. на стар център в Смолян под надслов „Пожарната през детските очи“. На днешната проява огнеборци демонстрираха техники за гасене на пожар и аварийно-спасителна дейност в центъра на областния град. В действие влязоха три противопожарни автомобила, както и друго специално оборудване.
    Жителите и гостите на града имаха възможност да наблюдават техническите характеристики на 30-метрова автомеханична стълба и действия с режещи инструменти при спасяване на хора от катастрофирал автомобил, като участие взеха членовете на Доброволното формирование към Община Смолян.
    Бяха подготвени различни забавни игри, свързани с пожарната - лабиринт, уцелване с кофпомпа, преодоляване на препятствия, в които взеха участие деца от различните възрастови групи, главно от детските градини, а младежите от Младежкия доброволен отряд (МДО) им помагаха.
    За тези, които искат да творят, служителите от Ресурсен център – гр. Смолян бяха организирали различни ателиета, в които децата рисуваха и правиха колажи.
    За всички участници в детския празник бяха осигурени подаръци и награди!
    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment: