Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    Отборът на ОУ “Васил Левски” от гр. Златоград е победител и в областното ученическо състезание “Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации”, 2017

    Отборът на ОУ “Васил Левски” от гр. Златоград е победител и в областното ученическо състезание “Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации”, 2017

    След положени максимални усилия и оспорвана борба, отборът на ОУ “Васил Левски” от гр. Златоград е победител в провелото се днес, 31.05.2017 г., Областно ученическо състезание “Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации”. То се състоя на новия център, на Амфитеатъра в областния град. Второ място зае отборът на СУ “Васил Дечев” – гр. Чепеларе. На трето място се класира отборът на СУ “Никола Вапцаров” от с. Борино. Организатори на днешната надпревара са: РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Смолян, Регионално управление на образованието – гр. Смолян, както и Български червен кръст – гр. Смолян.
    В състезанието участваха девет отбора от девет общини с ученици от 6 до 8 клас, с по четирима състезатели (четвъртия е резерва). По време на надпреварата бяха проверени придобитите от учениците през основния курс на обучение знания, умения и навици за действие при бедствия, пожари и извънредни ситуации. Всички отбори в провелото се състезание получиха специални грамоти за участие, а победителите бяха наградени с медали и купи.
    Състезанието се проведе на два етапа. В първата теоретична част състезателите решаваха тест, в който бяха включени въпроси, свързани с природни бедствия, промишлени аварии и катастрофи, индивидуални и колективни средства за защита, пожарна безопасност, тел. 112 и първа помощ. Във втория етап под формата на състезателни игри участниците демонстрираха уменията си за действия при природни бедствия, радиационни и химически аварии, пожари, използване на индивидуални и колективни средства за защита, оказване на медицинска помощ.
    Тази година първенецът на състезанието – отборът на ОУ “Васил Левски” от гр. Златоград ще представи областта в Националното ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации”, което ще се проведе на 12,13 и 14 юни 2017 г. в гр. Бургас.
    Провелото се състезание “Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации”, 2017 - гр. Смолян на 31.05.2017 г. на новия център бе на областно и на общинско ниво. То беше организирано от община Смолян съвместно с РД ПБЗН – Смолян. Класиралите се отбори на общинско ниво са:
    1-во място – ОУ „Стою Шишков“ с. Търън;
    2-ро място – ОУ „Проф. Д-р Асен Златаров“ гр. Смолян;
    3-то място – ОУ „Стою Шишков“ гр. Смолян.

    Победителите на общинско ниво бяха наградени от секретаря на община Смолян. За всичко състезатели и техните ръководители община Смолян беше подсигурила храна и вода. В организацията активно взеха участие служители от община Смолян от Доброволно формирование на общата, както и представители РД ПБЗН и РС ПБЗН - Смолян.
    Присъстващите бяха доволни и впечатлени от добрата организация!




    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment: