Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    Ексклузивно: Голяма катастрофа попари село Любча ...има пострадали и с опасност за живота

    На 21.06.2017 г. около 05.30 ч. на два километра преди разклона за с. Любча, общ. Доспат, е възникнало ПТП, при което лек автомобил „БМВ 320“, управляван от 24-годишен К. Я. от с. Любча, общ. Доспат, излиза от пътното платно вляво и се забива в крайпътни дървета. В автомобила са пътували общо 4 млади мъже, тримата от с. Любча, а другият – от гр. Ракитово. Вечерта преди инцидента групата приятели се почерпили в заведение в доспатското село, след което продължили в беседка извън селото. На сутринта като се прибират с автомобила за селото възниква пътния инцидент. Пострадал е 24-годишен мъж от с. Любча, който е пътувал на задна дясна седалка в автомобила. Незабавно му е оказана медицинска помощ и е транспортиран в МБАЛ – Смолян. След прегледа е установено, че е получил черепно-мозъчна травма, с опасност за живота. Към момента тежко раненият е в кома и го транспортират за МБАЛ – Пловдив. На мястото на произшествието екип на РС ПБЗН – Доспат е оказал техническа помощ и обезопасил автомобила. Водачът е дал кръвна проба за химическо изследване. Установено е, че той е управлявал след употреба на наркотични вещества - амфетамин. К. Я. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Девин и срещу него е образувано досъдебно производство.
    Като попарено е селото, коментира Веселин Минов, кмет на Любча и изрази надежда за добри новини с пострадалите.

    ОД МВР – Смолян призовава жителите от областта да сигнализират незабавно на телефон 112 при случаи, в които водачи, употребили алкохол, се качват зад волана и шофират. Не правете така! Спасете живот! Сигнализирайте! Не бъдете безучастни!
    Този пътен инцидент в с. Любча с тежко пострадал млад човек, който се бори за живота си, е пример как НЕ БИВА да постъпвате и да осъзнаете, че носите отговорност не само за себе си, но и за живота на пътниците, които са ваши близки, приятели и за всички участници в движението по пътищата!
    ОТНОВО АПЕЛИРАМЕ: НЕ ШОФИРАЙТЕ, КОГАТО СТЕ УПОТРЕБИЛИ АЛКОХОЛ И/ИЛИ ДРУГИ УПОЙВАЩИ ВЕЩЕСТВА, ЗА ДА ИЗБЕГНЕТЕ ПЪТЕН ИНЦИДЕНТ С ФАТАЛЕН КРАЙ!

    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment: