Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    Електроразпределение Юг със съвети към големите туристически обекти по Черноморието за разумно електропотребление по време на активния летен сезон


    Електроразпределение Юг със съвети към големите туристически обекти по Черноморието за разумно електропотребление по време на активния летен сезон

    Важно е големи търговски обекти да управляват и следят потреблението си така, че да не превишават заявения от тях капацитет

    Всяка година настъпването на активния летен туристически сезон изисква разумно управление на електропотреблението в туристическите обекти по Черноморието. С цел да улесни големите консуматори по време на пиковите часове на потребление Електроразпределение Юг предлага съвети за ефективно и разумно потребление на електроенергия.

    На първо място е препоръчително големи обекти като хотели, търговски комплекси, туристически и развлекателни центрове да обърнат внимание на интензитета на своето енергопотребление. Важна мярка е да следят своите енергийни товари през пиковите моменти – предимно в следобедни и вечерни часове, както и да не превишават заявения от тях капацитет от електрическа мощност, за която са присъединени към електроразпределителната мрежа. Това ще намали риска от смущения в електрозахранването за тези обекти.

    Друга ефективна мярка е равномерното разпределение на големите енергийни товари в туристическите обекти. Пример за подобна мярка са обектите с централна вътрешна климатична инсталация, която би могла да се включва в различни времеви интервали спрямо други големи енергоемки източници в хотелски комплекси и търговски центрове.

    За гарантиране на качествено захранване по време на летния сезон Електроразпределение Юг също предприе конкретни мерки:
    • На първо място е са предварително извършените подготвителни технически дейности по енергийни съоръжения, собственост на дружеството в област Бургас. Дейностите по инспектиране обхванаха трафопостове, възлови станции и електропроводи “средно” и “ниско” напрежение.
    • Допълнително в над 120 трафопоста и възлови станции в областта беше извършено заснемане с термографска камера на енергийни съоръжения, при които традиционно през лятото се отчитат големи товари вследствие на засилената консумация на електроенергия.
    • В най-натоварените трафопостове дружеството е монтирало и температурни датчици
    • В диспечерските центрове се извършва ежедневен мониторинг и анализ на товарите и потреблението.
    • В област Бургас компанията е позиционирала от години две мобилни подстанции – в гр. Каблешково и в с. Приселци (до Обзор), които осигуряват необходимостта от повишено захранване
    • Полагане на нови подземни кабелни линии на мястото на въздушни проводници
    • Преразпределение на енергийните товари с цел равномерно натоварване на съоръженията. Това стана възможно благодарение на изградените 41 км нови въздушни и кабелни линии “средно” и “ниско” напрежение в област Бургас.
    • Електроразпределение Юг е осигурилo необходимия брой аварийни екипи, които да реагират при необходимост както в големите градове и курортни центрове, така и в по-малки населени места. Дружеството има готовност за включване на допълнителни екипи при необходимост.
    • Всички сътрудници разполагат с наличен материален резерв и специализирана техника, а аварийните автомобили са проверени за необходимите наличности.
    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment: