Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    138 години от създаването на Министерството на вътрешните работи се навършват на 5-ти юли 2017 г.



    Изграждането на полицейската институция в България започва след приемането на Търновската конституция /16.04.1879 г./
    С Указ №1 от 5 юли 1879 г. на княз Александър I се създава Министерство на вътрешните работи /дела/ в състава на първото българско правителство. Първи български министър на вътрешните работи е Тодор Бурмов.
    Основните сфери на дейност на министерството са: вътрешни работи и администрация; народно здраве; ветеринарно дело; управление на пощите и телеграфите. Полицейските функции се осъществяват от административно-полицейско отделение при МВР и свързаните с него институции. В началото на ведомството са възложени и неприсъщи за него задачи: ветеринарното дело, което отпада през 1893; управлението на пощите, което свършва през 1882 г.; а през 1885 г. то се освобождава и от обществените дела.

    ► Във връзка с честването на професионалния празник на служителите от МВР – 5-ти юли, Областна дирекция на МВР – Смолян, организира провеждането на следните мероприятия:

    На 03.07.2017 г. (понеделник)
    1. Открит турнир по стрелба с пистолет, на който ще бъде извършено индивидуално и отборно класиране, ще бъдат раздадени грамоти, осигурени от ОД МВР - Смолян.
    Място на провеждане: Стрелбище на РУ-Смолян, при ОД МВР - Смолян
    Начален час: 13.00 ч.

    На 04.07.2017 г. (вторник)
    2. Ден на отворените врати във всички Районни управления в област Смолян, както и в ОД МВР - Смолян. На гостите ще се показват патрулните автомобили, технически и помощни средства, кабинета на началника, помещенията за задържане и за полицейска закрила на деца, оперативната дежурна част и др.

    3. Изложение на технически и помощни средства, използвани в ежедневната работа от служителите от ОД МВР – Смолян, РДГП – Смолян и РД ПБЗН – Смолян.
    Място на провеждане: пред сградата на ОД МВР – Смолян
    Начален час: 10.00 ч.

    4. Демонстрации от екипи на ОД МВР – Смолян, РД ГП – Смолян и РД ПБЗН – Смолян. На зрелищните демонстрации ще се наслаждават децата от ДПА, ДПУ, от Младежки противопожарни отряди на РС ПБЗН – Смолян, всички жители и гости на областния град.
    Място на провеждане: пред сградата на ОД МВР – Смолян
    Начален час: 10.30 ч.

    5. Среща с журналисти, представители от областна администрация, местна власт, кметове на общини, ръководители на областните структури на държавните органи, във връзка с честването на Професионалния празник на служителите от МВР – 5-ти юли, за да отбележим празника заедно!
    Място на провеждане: залата на ОД МВР – Смолян
    Начален час: 12.00 ч.
    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment: