Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    287 571 лева допълнителни средства за образование осигури Правителството


    Правителството осигури 287 571 лева допълнителни средства, които ще се оползотворят в областта на образованието. От тях 117 571 лева са средства отпуснати под формата на безлихвен заем за да се погасят натрупаните задължения на две детски градини и две училища.
    Средствата са факт по предложение на Кмета на Община Доспат инж. Елин Радев, одобрено на сесия на Общински съвет Доспат. Закъсалите детски градини и училища са: ОУ "Васил Левски" - с. Змейца с 44 459 лева, ОУ "Христо Ботев" - с. Късак с 50 251 лева, ДГ "Зора" - с.Црънча с 8164 лева и ДГ "Мечта" - с. Късак с 14 695 лева.


    Общо 170 000 лева са средствата от първия транш, отпуснати от Министерството на образованието и науката на училището в с. Късак. По искане на Кмета на Общината в МОН бяха представени проектите за разширение на училището, както и количествено-стойностните сметки за ремонт на старата сграда. С тези 170 хил.лева ще се ремонтира старата сграда на училището, а допълнителни средства за неговото разширение ще се предоставят на по-късен етап - това са уверенията на просветното министерство.
    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment:

    0 comments: