Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    Отборът на Борино взе купата на турнира по волейбол в Доспат... СНИМКИ


    На 02.09.2017 в Спортната зала на град Доспат се проведе най-големият турнир по волейбол за 2017 г. в Смолянска област до момента, съобщи Пламен Станоев, началник отдел "Туризъм, спорт и младежки дейности" в Общинска администрация.

    За първото си издание, турнирът протече при много добър интерес от страна на участниците, като записаните отбори бяха девет и още няколко които заявиха участие за следващата година, но поради вече одобреният формат и времетраене не успяха да се включат в сегашното издание.

    Първите участници на турнира, който се планува да стане най-големият за в бъдеще в Смолянска област и региона бяха отборите на Доспат, Борино, Гоце Делчев, Барутин, Змеица, Слащен, Сатовча, Лясково иТриград.

    След теглене на жребия се оформиха три групи по три отбора, които играха по системата всеки срещу всеки, като за полуфиналите се класират първите отбори от всяка група и вторият най - добър отбор.

    В група А попаднаха Лясково, Змеица и Гоце Делчев.

    В група Б бяха отборите на Триград, Сатовча, Барутин.

    Група В събра Доспат,Слащен и Борино.

    След изиграване на мачовете в групите се получи следното класиране

    Група А:

    1. Змеица 6т. 2 победи 0 загуби
    2. Лясково 3т. 1 победа 1 загуба
    3. Гоце Делчев 0т. 0 победи 2 загуби

    Група Б:
    1. Триград 6т. 2 победи 0 загуби
    2. Сатовча 3т. 1 победа 1 загуба
    3. Барутин 0т. 0 победи 2загуби

    Група В:
    1. Борино 6т. 2 победи 0 загуби
    2. Доспат 3т. 1 победа 1 загуба
    3. Слащен 0т. 0 победи 2 загуби

    При така оформилото се класиране на полуфиналите достигнаха победителите от групите Змеица, Борино и Триград, четвъртият полуфиналист беше определен чрез бараж между Доспат и Лясково, поради равният брой точки и геймове, и разликата от само една точка в точковата разлика. Отборът на Сатовча който също имаше 3т. отпадна поради много по-лоша точкова разлика.

    В изиграният бараж отборът на Лясково се оказа с по- здрави нерви и по-концентриран в отделните елементи и успя да се наложи с 2-0 гейма, като подпечата визата си за полуфинала, където го очакваше отборът на Змеица. Двата отбора проведоха изключително интересен мач, като змейчани се наложиха в крайна сметка с 2-0 гейма.
    В другият полуфинал фаворитът Борино нямаше проблеми с Триград и взе чиста победа с 2 -0 гейма , като затвърди впечатленията на публиката за най-добър отбор на турнира.
    Така за третото място се изправиха Триград срещу Лясково в единственият мач завършил в три гейма, като Триград успя да обърне резултата от 0-1 до 2-1 гейма и заслужи третото място.
    На финала отборите на Борино и Змеица направиха много атрактивен за публиката мач, в който Борино се наложи заслужено с 3-0 гейма и спечели купата в първото издание на турнира.

    Крайно класиране:
    1.Борино;
    2.Змейца;
    3.Триград;
    4.Лясково;
    5.Доспат;
    6.Сатовча;
    7.Барутин;
    8.Г.Делчев
    9.Слащен.

    За отборите от тройката бяха подсигурени купи, медали и парични награди осигурени от Община Доспат и спонсорите на турнира: ПК Доспат, Дали-ЕЛ ЕООД (Евгений Първанов), Доспатмес ( Исмет Долев), Нитекс 96 ЕООД.









    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment:

    0 comments: