Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    РЕЗУЛТАТИ ОТ ОПЕРАЦИЯ „EDWARD“





    На 21 септември 2017 г. – Европейски ден без загинали на пътя е операция, наречена EDWARD, проведена по покана на Европейските служби на пътна полиция – ТИСПОЛ, на територията на Република България.
    Във връзка с инициативата ОД МВР – Смолян организира следните дейности:
    На интернет страницата на ОД МВР – Смолян на 18 септември беше публикувано постоянно съобщение за операцията, както и препратки към официалната интернет страница на МВР, където бе публикувана актуална информация за плануваните мероприятия в периода на операцията.
    В сградите на всички районни управления от областта, както и на ОД МВР – Смолян, бяха поставени плакати, включващи информация за провеждане на операцията, с цел нейното популяризиране сред обществеността, с мотото за страната: „Спаси животи!“.
    В рамките на операция ЕДУАРД се проведе СПО на територията на областта, съвместно с младежи от БЧК, които подкрепиха инициативата и раздаваха на проверените водачи на МПС превантивни информационни брошури, призоваващи към ограничаване на пътнотранспортния травматизъм и постигане на целта за ден без жертви на пътя на 21 септември.
    Проверените водачи на МПС в рамките на СПО на територията на областта са общо 120 (на територията на РУ-Мадан – 40, РУ-Златоград – 15, РУ-Девин – 10, РУ-Чепеларе – 25 и РУ-Смолян - 30).
    Полицаите констатираха общо 15 нарушения, за които са съставени 15 фиша. Няма установени водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества.
    Местни медии се включиха пряко в операцията, като коректно отразиха проведените контролни проверки на „Пътна полиция“ в областния град, както и от областта и разпространиха информацията с призив към всички участници в пътното движение за включването в Деня без жертви на пътя.
    ОД МВР – Смолян осигури активно полицейско присъствие на пътя за безопасността на движението по пътищата на територията на областта за недопускане настъпването на пътни инциденти. Изцяло бяха ангажирани съставът на „Пътна полиция“ и „Охранителна полиция“ с компетенции да осъществяват контрол по Закона за движението по пътищата. Максимален брой полицейски екипи, и смесени, подсигуряваха и подпомогнаха автомобилното движение за недопускане образуването на колони предвид почивните дни от 22 до 25 септември 2017 г. във връзка с официалния празник – Деня на независимостта на България, и свързаните с него четири почивни дни.

    Целта от операция EDWARD в област Смолян бе постигната: няма възникнали ПТП със загинали и ранени, както и ПТП с водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества.

    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment:

    0 comments: