РЕЗУЛТАТИ ОТ ОПЕРАЦИЯ „EDWARD“ - Вестник на Община Доспат

Post Top Ad

ВЕСТНИК НА ОБЩИНА ДОСПАТ
ДОБРЕ ДОШЛИ НА СТРАНИЦАТА НА "ВЕСТНИК НА ОБЩИНА ДОСПАТ"
РЕЗУЛТАТИ ОТ ОПЕРАЦИЯ „EDWARD“

РЕЗУЛТАТИ ОТ ОПЕРАЦИЯ „EDWARD“

Share This
На 21 септември 2017 г. – Европейски ден без загинали на пътя е операция, наречена EDWARD, проведена по покана на Европейските служби на пътна полиция – ТИСПОЛ, на територията на Република България.
Във връзка с инициативата ОД МВР – Смолян организира следните дейности:
На интернет страницата на ОД МВР – Смолян на 18 септември беше публикувано постоянно съобщение за операцията, както и препратки към официалната интернет страница на МВР, където бе публикувана актуална информация за плануваните мероприятия в периода на операцията.
В сградите на всички районни управления от областта, както и на ОД МВР – Смолян, бяха поставени плакати, включващи информация за провеждане на операцията, с цел нейното популяризиране сред обществеността, с мотото за страната: „Спаси животи!“.
В рамките на операция ЕДУАРД се проведе СПО на територията на областта, съвместно с младежи от БЧК, които подкрепиха инициативата и раздаваха на проверените водачи на МПС превантивни информационни брошури, призоваващи към ограничаване на пътнотранспортния травматизъм и постигане на целта за ден без жертви на пътя на 21 септември.
Проверените водачи на МПС в рамките на СПО на територията на областта са общо 120 (на територията на РУ-Мадан – 40, РУ-Златоград – 15, РУ-Девин – 10, РУ-Чепеларе – 25 и РУ-Смолян - 30).
Полицаите констатираха общо 15 нарушения, за които са съставени 15 фиша. Няма установени водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества.
Местни медии се включиха пряко в операцията, като коректно отразиха проведените контролни проверки на „Пътна полиция“ в областния град, както и от областта и разпространиха информацията с призив към всички участници в пътното движение за включването в Деня без жертви на пътя.
ОД МВР – Смолян осигури активно полицейско присъствие на пътя за безопасността на движението по пътищата на територията на областта за недопускане настъпването на пътни инциденти. Изцяло бяха ангажирани съставът на „Пътна полиция“ и „Охранителна полиция“ с компетенции да осъществяват контрол по Закона за движението по пътищата. Максимален брой полицейски екипи, и смесени, подсигуряваха и подпомогнаха автомобилното движение за недопускане образуването на колони предвид почивните дни от 22 до 25 септември 2017 г. във връзка с официалния празник – Деня на независимостта на България, и свързаните с него четири почивни дни.

Целта от операция EDWARD в област Смолян бе постигната: няма възникнали ПТП със загинали и ранени, както и ПТП с водачи, употребили алкохол и/или наркотични вещества.

Няма коментари:

Post Bottom Ad

Пишете ни на имейл: vestnikdospat@mail.bg

Pages