Navigation

Изложба, посветена на европредседателството на България беше открита в Доспат

Секретарят на Община Доспат инж. Веселин Калфов откри изложба, посветена на предстоящото европредседателство на България.


Във връзка с предстоящото българско председателство на Съвета на Европейския съюз, както и по повод 10-годишнината от членството на Република България в Европейския съюз НЧ “Георги Сава Раковски-1934” – с. Любча организира Пътуваща изложба „Пътят“. Това е една комуникационна инициатива от страна на Областна администрация - Смолян, РЕКИЦ "Читалища" - Смолян и на Община Доспат в подкрепа на предвидените дейности по подготовката на председателството на страната ни.

"Радвам се, че изложба от читалище от нашата община ще се показва на още две места - в Борино и Широка лъка", каза секретарят на Община Доспат. Поводът за организирането и представянето на настоящата изложба е още по-радостен. Калфов, поздрави от името на Кмета на Община Доспат инж. Елин Радев инициаторите на изложбата, както и всички присъстващи. Калфов посочи, че възможностите, които дава едно европредседателство са големи пред страната домакин, но и отговорностите също не са по-малко. Затова всички трябва отговорно да се отнесем пред това предизвикателство", каза още Калфов.

Юлияна Манолова, художничка разказа за това какво ще видят присъстващите от изложбата. Тя разказа и за новите си картини, както и предизвикателства.
Сред присъстващите на събитието бяха много граждани, ученици, учители, представители от читалища и общественици, които на определен етап взеха участие в дискусията.

Като изненада беше разиграна томбола сред участниците с награда чаша със символите на европредседателството на Р България и миниатюрна картина от организаторите.

Директорът на СУ "Д.Благоев" се ангажира да представи изложбата пред възпитаниците на училището в града.

Красимир Плявов, писател и краевед изказа мнение на задоволство от културната проява и каза, че трябват още много такива инициативи да се реализират на територията на Общината.
НЧ "Иван Вазов" - гр. Доспат представи пред внушителното множество презентация, посветена на предстоящото ни европредседателство чрез Анелия Пържанова.

Изложбата се представя първо в гр. Доспат (30.10.2017г.), с.Широка лъка (02.11.2017г.) и с. Борино (10.11.2017г.), а след това ще остане в читалището до края на годината (31.12.2017г.). Това е втората подобна изложба, която организира читалището, първата беше ознаменувана с голям успех.

Още снимки от събитието.

Share
Banner
Reactions

Новини от Доспат и региона

Post A Comment:

0 comments: