Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    „Електроразпределение Юг“ обмени опит с Полско дружество за опазване на птиците (Polskie Towarzystwo Ochrony Ptakow – PTOP)



    На 27.09.2017 г. представители на Полско дружество за опазване на птиците посетиха района около градовете Елхово и Тополовград и се запознаха с изпълнени дейности по проекта на „Електроразпределение Юг“ - „Живот за царския орел“ (Life for safe grid). Целта на проекта е опазване популацията на световно застрашения вид – царски орел и намаляване на смъртните случаи при птици, причинени от контакт с електропроводи.

    След като получиха обща информация в сградата на Клиентски център Елхово, гостите разгледаха на място съоръжения, които са изградени по проекта – съоръжения за преминаване на кабелни линии (пасарелки) над река Тунджа, нов бетонен трафопост, преход от кабел във въздушна линия, възлова станция, изолации от различен вид, изграждащата се ПАС система (нови изолирани проводници).

    От своя страна, полското дружество реализира проект „Опазване на белия щъркел в долините на реките в Източна Полша“ по програма LIFE на Европейската комисия. Поради това интерес представляваха и монтираните от „Електроразпределение Юг“ платформи за щъркели като част от мерките за обезопасяване на мрежа ниско напрежение. Гостите бяха изключително впечатлени от монтираните многобройни платформи.

    В края на посещението си групата еколози от Полша разгледа и посетителския център за царски орли в гр. Тополовград.

    В рамките на проекта „Живот за царския орел“ (LIFE 12 NAT/BG/000572) „Електроразпределение Юг“ продължава да реализира мерки за опазване на популацията на световно застрашения вид, сред които са изграждане на почти 30 км ПАС система и монтиране на защитни изолации в общините Елхово, Тополовград и Ямбол.
    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment:

    0 comments: