Navigation

СВЕТОВЕН ДЕН ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА ЖЕРТВИТЕ НА ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ – 19 НОЕМВРИ 2017 Г.


СВЕТОВЕН ДЕН ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА ЖЕРТВИТЕ НА ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ – 19 НОЕМВРИ 2017 Г.

На 19-ти ноември от 12.00 ч. на територията, обслужвана от ОД МВР – Смолян ще се състои поднасяне на цветя в памет на жертвите при ПТП на възлови пешеходни пътеки; полицейски и противопожарни автомобили от цялата област ще пуснат звукова и светлинна сигнализация, както и едноминутно мълчание в памет на жертвите на ПТП. В предвидените инициативи ще вземат участие освен служителите на „Пътна полиция“ от всички районни управления, при ОД МВР – Смолян и РД ПБЗН – Смолян, доброволци от БКЧ, служители на ЦСМП, както и областна администрация на област Смолян.
В областния град инициативите за отбелязването на този ден ще се проведат на бул. „България“ пред църквата „Висарион Смолянски“.
По решение на Главната асамблея на Организацията на обединените нации всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.
Всяка година в следствие на пътнотранспортни произшествия загиват и биват тежко наранявани и трайно осакатявани деца, младежи, зрели и възрастни хора.
Голяма част от тези катастрофи са били предотвратими. Те за свързани с грешки и нарушения на участниците в движението, както и с пропуски на проектантите на пътнотранспортна система. Много често хората, участващи в движението по пътищата забравят за себе си, за близките, за хората, които превозват и за останалите участници в движението.
Пътните инциденти са най-безсмислената причина за смъртността сред хората. Катастрофите оставят трайна следа в живота на пострадалите. Мъката и страданията на семействата и близките на жертвите при катастрофи са неописуеми.
Нека на този ден споменем с добро хората, които са загинали, да изкажем съболезнования на техните семейства и призовем живите да пазят живота и здравето при движение по пътищата.
Безопасността на движението е споделена отговорност и нейното подобряване не е по възможностите на една организация или институция, колкото и състоятелна да е тя. Необходимо е проблемите на безопасността по пътищата да намерят място в ежедневието на, семействата, учебните занятия, институциите, в отношението между хората на пътя. Безспорно е, че високата лична безопасност на всеки участник в движението определя и високата обща безопасност, към която всички се стремим.
Денят на възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия е и ден за размисъл, за осъзнаване на необходимостта от ново отношение и култура в движението по пътищата като част от големия проблем – култура за здравословен начин на живот. Нека всички заедно – институции, организации и участници в движението, в името на живот да дадем своя принос за безопасността и намаляване броя на пострадалите в движението по пътищата.
Share
Banner
Reactions

Новини от Доспат и региона

Post A Comment:

0 comments: