Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    ЗАПОЧНА ДЕТСКА ПОЛИЦЕЙСКА АКАДЕМИЯ – СМОЛЯН, 2017 ГОДИНА





    Детска полицейска академия официално стартира вчера, 14.11.2017 г., от 16.00 ч. в сградата на Областна дирекция на МВР – гр. Смолян.
    Повече от 20 деца, ученици от V клас от ОУ “Стою Шишков” гр. Смолян, кв. Устово, са проявили желание да участват в тазгодишната Детска полицейска академия. Учениците ще се обучават от инспектор от Детска педагогическа стая при ОД МВР – Смолян – Николай Митрев веднъж седмично до края на месец април.
    За поредна 18 година се провежда Детска полицейска академия, чието начало тази година отново бе поставено тържествено от директора на ОД МВР – Смолян, старши комисар Николай Димов. Той приветства младите полицаи, като им пожела успех и да се забавляват. Едновременно с това, той изказа искреното си желанието, след приключването на Академията, да се научат как да бъдат в помощ на полицията и най-вече на хората в беда, както и да съдействат щом има нужда. Всички бъдещи полицаи получиха специално изработени тениски с официалното лого на ДПА.
    И тази година Детската полицейска академия ще предложи на участниците много интересни занимания, атрактивни демонстрации, а наред с това и полезна информация, насочена към личната им безопасност и превенция на престъпни деяния. Децата ще имат възможност да се запознаят със структурата на МВР, да се срещнат лично със служителите в тези служби и да научат от тях подробности за дейността им, ще им бъде разяснено какво е престъпление, видовете наказателна отговорност, как трябва да реагират, в случай че станат свидетели на престъпление.
    В сектор “Пътна полиция” децата ще имат възможност да затвърдят основните правила за пътна безопасност, след което ще се включат в акция заедно с пътните полицаи и ще раздават на участниците в движението брошури, изготвени от самите тях. Отново ще се проведе и едно от най-атрактивните занимания в рамките на Детската полицейска академия - стрелбата с малокалибрено оръжие и среща полицейско куче-водач.
    Ще бъдат организирани посещения в Районната служба ”Пожарна безопасност и защита на населението”, където участниците в Детската полицейска академия ще научат как да действат при пожар, при бедствия и ще се премерят сили в забавни състезания по пожароприложен спорт.
    Ще посетят и Регионалната дирекция “Гранича полиция”, където ще се запознаят с дейността на граничните полицаи. Предвиждат е и други занимания, които ще са интересни и вълнуващи.
    Основната задача, която си поставя ОД МВР - Смолян, организирайки за поредна година Детска полицейска академия, е да утвърди правилното отношение на децата към закона и законосъобразното поведение, да ги запознае с функциите на основните звена в МВР, както и да развие умението им да работят в екип, да формират негативно отношение към правонарушенията и правонарушителите сред обществеността и особено в училище. Да придобият умения и навици при вземане на решение, касаещи собствената (лична) безопасност.
    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment:

    0 comments: