Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    Фолклорна група "АРИТЕ" - с.Змейца с много планове, идеи и ангажименти


    Мъжка фолклорна група "Арите" - с. Змейца, община Доспат с ръководител Севдалин Кехайов е създадена през 2005 г. и наброява 7 души.
    Ръководителят на новата група в Змейца е бивш саксофонист и съосновател на Виевската фолклорна група. Според Кехайов групата тепърва ще се развива и набира скорост. Засега той каза, че имат зад гърба си направени професионални записи в звукозаписно студио. Групата имала и един видеоклип, който се върти по Фолклор Тв. Видеото е за песента "Снисни са горо, снисни са". Всъщност това е втората песен от албума на групата изпят под съпровода на оркестър "Марица" - гр. Асеновград. Ето и песните в техния самостоятелен албум:
    1. Змейско хоро
    2. Снисни са, горо, спуши са
    3. Ах, да знаеш, майчо
    4. Ваклушо льо батьова
    5. Мари моме, малкай моме
    6. Заплакала е Величка
    7. Глава ли та боли, сине мой
    8. Юначе лудо и младо
    9. Да знаеш, майчо
    10. Горице ситна, зелена
    11. Росни ми, росни, росице
    12. Шинке ле, мари хубава
    13. Китка ти вием, юначе
    14. Изплела съм ти, Мехмеде

    Севдалин Кехайов сподели за читателите на "Вестник на Община Доспат", че с Тянков Тв започват ударно да заснемат клипове за останалите песни от албума, за което ще ни информират. По покана на същата телевизия в различни местности и забележителности на община Доспат ще се заснемат песни от репертоара на групата. В клиповете, които са хороводни песните ще участва танцова формация от гр. Смолян.
    МФГ "Арите" се хвали, че имат покани за различни празници и събори, както в страната така и в чужбина. Предстоят редица концерти на групата например имат покана за концерти в Италия.
    За Празника на Община Доспат планират да изнесат специален концерт, заяви Кехайов. "Мисля, че групата ни достойно ще представя както с. Змейца, така и община Доспат", коментира Севдалин. Имам много идеи, които съм замислил да реализирам, една от тях е да реализираме туристически събор на връх "Виденица" с участието на фолклорни групи и състави, допълни още.
    Много работа предстои за МФГ "Арите". Иначе талантът на ръководителя на групата има на кого да го предаде: на своето внуче Денис Кехайов, който по думите на дядо му вече знае 100 песни.

    Ето и песните на МФГ "Арите", като преди това да им пожелаем успех:

    Песни на МФГ "Арите".
    ---
    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment:

    0 comments: