Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    Декември започва с обилни валежи в Родопите


    Облачен и с валежи от дъжд ще бъде утрешният последен ден от работната седмица, сочи прогнозата на НИМХ-БАН, соъбщава Днес.Бг.

    През следващото денонощие, с преминаването на средиземноморския циклон "Филип", времето над страната ще бъде облачно. Ще има валежи, на места в Западна България и Родопската област - значителни.

    В източната половина на страната ще остане ветровито, вятърът ще е югозападен и ще е топло, с дневни температури над 15 градуса. Там преваляванията ще са слаби и само на отделни места.

    В северозападните райони ще нахлуе студен въздух и максималните температури ще са около 6-7 градуса. Минималните температури също ще са в широки граници - от около 2-3 градуса в Северозападна България, до 12-13 градуса в източните райони. През нощта срещу събота валежите ще продължат.

    По Черноморието ще е предимно облачно. Слаби превалявания от дъжд ще има главно по Северното Черноморие. Ще духа силен южен вятър. Максималните температури ще бъдат 15-18 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 11-13 градуса.

    Над планините ще бъде облачно. Ще има валежи от дъжд, а над 1800-2000 м - от сняг. В западните райони на Стара планина, където ще нахлуе студен въздух, валежите от сняг ще са на местата над 1500 м.

    Ще духа бурен, по високите и открити части ураганен вятър от юг-югозапад, който през деня в северозападните райони ще се ориентира от север-североизток и ще отслабне. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 8 градуса, на 2000 метра-около 3 градуса.

    Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/11/30/petykyt-dyjdoven-ciklonyt-filip-ni-nosi-valejite.360861

    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment:

    0 comments: