Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    Една седмица под мотото "Книгата е безценна" посветиха в училището в село Късак

    Емоционална и наситена с много изяви премина седмицата на четенето в училището в с. Късак

    По повод предприетата от МОН инициатива Национална седмица на четенето 2017 г., учениците от ОУ „Христо Ботев” с. Късак се включиха активно и ентусиазирано. Целта й е повишаване на образователните потребности сред учащите и засилване на интереса към печатната книга, съобщиха от школото.


    Дейностите започнаха с четене на приказки „Да четем малки и големи”. Седмокласниците влезнаха в ролята на отговорни читатели и представиха своите любими приказки пред учениците от Начален етап, които слушаха с голям интерес.
    Драматизация на любими приказки и оживяване в ролята на любим герой, инициираха групите за целодневно обучение в Начален етап. Състезание „Пиша вярно и красиво” проведоха учениците от II клас. Най прилежна тетрадка избраха учениците от I клас. Във класните стаи се обособиха кътове:„Библиотека в класната стая”, като всички ученици се включиха в кампанията „Подари книга”, учениците изработиха табло „Aз прочетох”, където ще записват всяка прочетена от тях книга.
    Малките читатели дадоха старт на инициативата „Маратон на четенето”, която се пое и продължи във всички класове. Проведе се Анкета сред учениците от Начален етап, които отговаряха на въпроси от вида: ”Какво четат?”, : „Защо четат?”, „Какво ги води при избора на книга?”, „Как показват, че ценят книгата?”, където учениците засвидетелстваха едно уважително отношение към книгата.
    В електронна анкета на РУО – Стара Загора , домакин на Третата национална седмица на четенето се включиха учениците от Прогимназиален етап.
    Третокласниците и четвъртокласниците съвместиха полезното с приятното, като с голямо въодушевление изработиха Четящо дърво, като заставайки пред дървото обсъдиха интересни моменти от книгата която четат в момента. Така се стимулира читателската активност на учениците и се мотивираха по-трудно четящите деца.
    Цялата седмица премина под мотото: „Книгата е безценна”. Това го знаят възрастните, трябва да го научат и децата. Така срещнахме две поколения с книга във ръка. При първокласниците и второкласниците гостува един дядо, бил някога учител на техните майки и бащи, който с голям ентусиазъм прие предизвикателството да разказва любими приказки от своето детство. Така повиши интереса на малчуганите към приказните истории и удоволствието от общуването с тях. Неусетно премина срещата с този дядо, който заслужено получи Грамота „Най- сладкодумният дядо”.
    Четения под коледната елха, подаряване и размяна на книги, гостувания на публични личности и разкази за поучителни истории- въздействие на художественото произведение върху детската душевност чрез средствата на различни жанрове на изкуството и всичко това за постигане на оптималност във възприемането.
    В резултат на проведените дейности в Седмицата на четенето, децата бяха ентусиазирани, вдъхновени и мотивирани да се запознаят с нови и нови литературни герои.




    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment:

    0 comments: