Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    65 нови работни места се разкриват в Община Доспат

    65 нови работни места, които се разкриват в Община Доспат през настоящата година са благодарение на усилията на кмета инж. Елин Радев.

    22 лица ще започнат работа по проект „Работа", финансиран по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси 2014 – 2020г". Те ще работят на територията на цялата община, като договорите им са за една календарна година. Ще бъдат на пълен работен ден, като ще изпълняват дейности по поддръжка на общински пътища, зелени площи, гробищни паркове, облагородяване, ремонтни дейности и др. Те ще бъдат назначени към Общинското предприятие „Облагородяване, благоустройство и чистота” – гр. Доспат.

    7 души са назначени по Регионалната програма по заетост на Област Смолян. Те са назначени за шест месеца и ще изпълняват комунално-битови дейности.

    Отделно 36 лица ще започнат работа към социалното предприятие, което ще се открие по проект Общинско социално предприятие BG05M9OP001-2.010 “Озеленяване и благоустройство” . Към момента проектът е одобрен и днес беше сключен договора в Министерството на труда и социалната политика.
    Секретарят на Община Доспат инж. Веселин Калфов и главният счетоводител Николина Мутафчева подписаха договора за изпълнение на проекта Общинско социално предприятие BG05M9OP001-2.010 “Озеленяване и благоустройство”

    Проектното предложение Общинско социално предприятие “Озеленяване и благоустройство” е насочено към социална и професионална интеграция на лица от уязвимите групи, чрез насърчаване на социалното предприемачество, с цел да се подобри качеството на живот и преодоляване на последиците от социално изключване и бедността на тези лица. Предвижда се организиране и провеждане на мотивационно обучение и професионално обучение по професия „Работник в озеленяването “, специалност „Озеленяване и цветарство“ за придобиване на първа степен на професионална квалификация. Подобряването на умения и знания допринася за успешното реализиране на лицата на пазара на труда, за тяхното задържане и най-вече за повишаване на възможностите им за професионално развитие. Проектът ще спомогне за подобряване достъпа до заетост и преодоляване на бедността и социалното изключване чрез осигуряване на заетост в социалното предприятие на общо 36 лица за период от 12 месеца. Проектът е на обща стойност от 389 462 лева. Съвсем скоро ще стартират дейностите по прием на документи на кандидатите за назначаване. На сайта на Община Доспат ще бъдат публикувани необходимите документи.

    Още за проектите: от екипа на Радев съобщават, че през лятото започва и разширението на сградата на училището в с. Късак, община Доспат.
    Отделно са стартирали и дейностите по подготовката за асфалтиране на улици в населените места. В момента текат дейности по подмяната на водопроводите в четири населени места – с. Късак, с. Змейца, с. Црънча и с. Любча. В и К оператора на територията на Общината извършва необходимите строително монтажни работи.
    До дни започва и рехабилитацията на част от пътя с. Барутин – с. Чавдар. Проектът е на обща стойност 1 млн. лева.

    В гр. Доспат, с. Змейца и с. Барутин започва изграждането на тротоари. Те ще се извършат със средства на Община Доспат на обща стойност близо 90 хил. лева.

    В началото на месец май успешно стартира проекта „Топъл обяд за всички”. Бяха разкрити седем трапезарии в гр. Доспат, с. Барутин, с. Змейца, с. Црънча, с. Бръщен, с. Любча и с. Късак, в които получават топъл обяд 190 социално слаби лица.
    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment:

    0 comments: