Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    Произшествията възникнали през месец октомври 2018 година


    ИНФОРМАЦИЯ

    за произшествията възникнали през месец октомври 2018 година

    През месец октомври 2018 година на територията на област Смолян са регистрирани общо 61 броя произшествия. Пожарите са 36, 21 пъти е оказвана техническа помощ и 4 аварийно-спасителни дейности. Получени са 3 лъжливи сигнала за произшествия.

    От възникналите пожари, 9 броя са с материални щети, изразяващи се общо в повредена покривна конструкция – 125 кв. м., опушени са стени – 295 кв.м., унищожена бяла и черна техника на три домакинства, повреден е един автомобил и една стопанска постройка.

    Три от пожарите са възникнали в следствие на късо съединение, два са възникнали при неправилно ползване на нагревателни уреди, а 14 - от небрежност при боравене с открит огън.

    Разпределени по районни служби, произшествията са възникнали както следва: РС Смолян - 23 бр.; РС Девин – 3 бр., РС Мадан – 3 бр., Златоград – 5 бр., РС Чепеларе - 2 броя.; РС Рудозем – 3бр., РС Доспат - 15 бр., РС Пампорово – 3 бр., РС Баните – 4 бр.

    Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” Смолян препоръчва на хората да спазват правилата за пожарна безопасност и да не допускат инциденти с огън. Предвид предстоящият отоплителен сезон, повишената опасност от възникване на пожари, свързани с ползването на различни видове печки, както и необходимостта от поддържане на комините чисти от нагар, напомняме, че предприетите мерки за безопасност ще предотвратят настъпването на тежки материални щети през зимния сезон и недопускане на човешки жертви при пожари. За тази цел

    * Не допускайте използването на нестандартни и саморъчно направени уреди!

    * Стриктно спазвайте инструкциите за експлоатация на производителя!

    * Съблюдавайте разстоянието между отоплителните уреди и горими предмети да бъде не по-малко от 80 см. Опасно е стената зад печката да се облицова с горими материали;

    * Най-добре е печките на твърдо гориво да се поставят върху негорима подложка, която покрива пода около печката 30 см отпред и по 20 см отстрани на уреда;

    * Голяма опасност крие запалването на печките с леснозапалими течности (бензин, нафта и др.), което в някои случаи може да доведе до експлозия. Опасно е отоплителните уреди да се зареждат с гориво от вечерта за другия ден.

    * Никога не изхвърляйте неизстинала сгурия и жарава там, където има горими материали!

    * Никога не оставяйте включени електрически уреди без наблюдение!

    * При напускане на дома или офиса не забравяйте да се убедете, че използваните уреди са изключени и обезопасени.

    * Не оставяйте за сушене около отоплителните уреди дрехи и др. леснозапалими материали.

    В случай, че забележите признаци на пожар или други опасности, които застрашават живота на хората незабавно звънете на телефон 112 !
    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment:

    0 comments: