Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    СВЕТОВНИ ЛЕТНИ ИГРИ НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС В АБУ ДАБИ ‘2019

    СВЕТОВНИ ЛЕТНИ ИГРИ НА СПЕШЪЛ ОЛИМПИКС В АБУ ДАБИ ‘2019
    Официални церемонии по изпращане на атлетите от националната делегация
    Запознайте се с решителните! – видео-визитки на атлетите

    Днес, 28.02.2019, три общини изпратиха своите атлети, които ще представят България в Световните игри на Спешъл Олимпикс Абу Даби‘2019.

    На официалната церемония в община Смолян кметът Николай Мелемов пожела успех на Николай Бърдев от отбора по силов трибой и Харис Хаджиев от отбора по плуване. Двамата атлети са най-младите в отбора от 18 души, който ще се състезава заедно с още 7000 атлети от 192 държви на най-голямото спортно състезание за годината. „Вие ще бъдете пример за всички млади смолянчани, че можеш да успяваш само трябва да се бориш“ , каза кметът Николай Мелемов.

    В община Стара Загора зам. кметът Иванка Сотирова изпрати двамата атлети от отбора по бадминтон Ганка Иванова и Иван Иванов. На церемонията присъстваха Гинка Михайлова, директор на Дневен център "Св. Св. Козма и Дамян", личният треньор на атлетите Слънчезар Цанков и колеги от Дневния център за възрастни с ментални увреждания и хронични психични проблеми. През 2015 г. на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Лос Анжелис Ганка Иванова спечели два сребърни медала. Сега се надява на златни.

    Община Крушари тържествено изпрати атлета Елена Илиева от отбора по боче. Елена живее в защитено жилище за хора с интелектуални затруднения в град Крушари.

    Броени дни остават до най-голямото спортно събитие – Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби (Обединени арабски емирства) през март 2019 г. под мотото ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО!

    Спешъл Олимпикс България получи квота от 18 атлета с интелектуални затруднения от 10 български общини (София, Варна,Банско, Ихтиман, Пловдив, Благоевград, Стара Загора, Смолян, Бургас, Добрич) в 7 спорта – лека атлетика, боче, бадминтон,конна езда, плуване, силов трибой, тенис.

    В периода 14 – 21 март 2019 година в Абу Даби ще участват повече от 7000 атлета с интелектуални затруднения и техни партньори без увреждания в 24 спорта, над 2500 треньора от повече от 190 национални делегации и ще споделят своята радост с над 3000 официални гости, 20 000 доброволци и близо 500 000 зрители по трибуните.

    В рамките на кампанията ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО! Спешъл Олимпикс България стартира сайт www.FAN.BG. Целта е да се постигне широка разгласа за участието и постиженията на атлетите с интелектуални затруднения, за които спортът създава възможност да развиват своята физическа култура, да проявяват смелост, да изпитват радост, да създават приятелства и да споделят дарбите и уменията си със своите семейства, другите атлети на Спешъл Олимпикс и обществеността.

    В сайта www.FAN.BG са публикувани личните истории на атлетите от националната делегация на Спешъл Олимпикс България за Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби‘2019 и техните видео визитки, както и две видео представяния на участието и постиженията на българските атлети в Световните игри на Спешъл Олимпикс. Видеата са съобразени с телевизионния формат от до 30 секунди и са достъпни за сваляне и разпространение: https://my.pcloud.com/publink/show?code=kZRRdd7ZQURfaP8LCqStmoyH2eDunmBFvpe7
    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment:

    0 comments: