Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    В Барутин и Змейца ситуацията е овладяна


    По информация на кметовете на населените места с.Барутин и с.Змейца, ситуацията след вчерашния потоп изглежда така: в Барутин: проблемът с водоподаването е отстранен, скъсаният път е възстановен с насипи, като днес довършителните работи по него продължават. Кметът на Барутин Венелин Калфов каза, че има внесени докладни записки до Общински съвет Доспат за изграждането на подпорни стени на улицата, където беше скъсан пътя, и допълни, че това е единственото решение на проблема.
    Сформираният кризисен щаб по заповед на кмета на община Доспат вчера, е имал дежурства снощи в най-кризисните точки в населените места. Една от тези точки е била къщата на сем. Мантови, която е била застрашена от наводняване от река „Доспат”. „Но нивото на реката е спаднало с около метър и проблем засега няма”, каза Калфов. „Днес ще обхождам другите улици на селото”, допълни Калфов.
    В Змейца ситуацията към момента е спокойна: ще се отстраняват наноси и ще се чисти допълнително коритото на река „Бял Дунав”, каза Венелин Дойков, кмет на Змейца.
    Спокойна е ситуацията и при моста преди с.Црънча, до който буйните води на река „Доспатска” за малко да го залее. Мостът е стабилен.
    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment:

    0 comments: