Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    Отборът на СОУ "Д.Благоев" - гр.Доспат ще участва в областния кръг на Националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”.



    Завърши общинския кръг на Националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”.
    На 26.02.2015 г. в СОУ”Д.Благоев” – гр.Доспат се проведе общинския кръг на Националната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”. Една съвместна инициатива между РИО – Смолян, СБА – клон Смолян и ОД на МВР – Смолян, подкрепена и от община Доспат. Провеждането на Викторината допринася за изграждането на умения и навици на учениците за правилни действия в условията на пътното движение и формиране на култура за безопасно поведение на пътя.
    От община Доспат, участие взеха три отбора: СОУ „Д.Благоев” – гр.Доспат, ОУ „Н.Вапцаров” – с.Барутин и ОУ „В.Левски” – с.Чавдар. Учениците мериха сили в три кръга: първият кръг предвиждаше решаването на тест-листовка по една на отбор, вторият кръг включваше решаването на индивидуални листовки от участниците, а третият кръг се състоеше от два теста: сглобяване на пъзел с пътен знак за определено време и установяване на неизправности на велосипед за определено време.
    На първо място с общо 133 точки се класира отборът на СОУ „Д.Благоев”, на второ място е отборът на ОУ „В.Левски” – с.Чавдар с 120т.и на трето са учениците от ОУ „Н.Вапцаров” – с.Барутин със 117т. За всички участници имаше грамоти от кмета на община Доспат Антим Пържанов, както и предметни награди.
    На областното състезание на 16-ти април община Доспат ще се представлява от отборът на СОУ „Д.Благоев” – гр.Доспат, който и миналата година бе първи в общинския кръг. Също миналата година отборът на СОУ „Д.Благоев” продължи участието си и в националния етап в к.к. „Албена” и там той се представи достойно.Честито на победителите и успех!

    Снимки.
    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment:

    0 comments: