Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    Отменено е бедственото положение в община Девин.


    Отменено е бедственото положение в Община Девин. Това съобщи кметът на Общината Цветалин Пенков. Заповедта за отмяна на бедствено положение е в сила от от 12,00 ч. на 03.02.2015г.

    Взети са спешни мерки за извършване на аварийни ремонтни дейности по инфраструктурата в Девин, след проведеното заседание на Кризисния щаб за защита на населението от бедствия и аварии, в присъствието на кмета на общината, представители на ВиК, EVN, полиция, пътно управление и др., и след обсъждане на обстановката.

    Направен е оглед от сформирана комисия за изясняване на щетите от бедствието, областния управител Недялко Славов, Областна служба сигурност, РСПБЗН и други институции отговарящи при бедственото положение в Смолянска област.

    Започват се незабавни аварийни ремонтни дейности по входната артерия на град Девин. Пропадналият участък на пътното платно до гробищния парк ще бъде заскален и укрепен, каза кметът на Девин. Ще се създаде временна организация за движение, като ще се извършва временно в едното пътно платно. Пенков допълни, че са взети спешни мерки за проектиране и изграждане на подпорна стена в целия участък на пътното плътно от към язовира, като са взети мерки за финансиране от Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.
    Взето е решения и за незабавно проектиране и кандидатстване за финансиране за изграждане на подпорна стена, на подалия участък срещу професионалната гимназия на ул. "Васил Левски", като участъка ще се ограничи трайно за движение в едното пътно платно. Улица кокиче в кв. Люляк/Саята/, град Девин се ограничава изцяло, като там също са взети мерки за проектиране и изграждане на подпорна стена.
    Пострадалата мостова конструкция-товарният мост на ул. "Васил Левски" до минералната вода, с цел да няма предпоставки за инциденти, ще бъде изцяло ограничен за ползване до укрепването му, което ще бъде възложено на собственика, каза Пенков.
    Забранява се преминаването по пешеходния мост на ул. "Васил Левски" свързващ ОДЗ " Здравец" и ул. "Родопи" - бившия дървообработващ завод, поради нарушени основи до възстановяването му.
    Община Девин е предприела незабавни мерки за проектиране и изграждане на укрепителни съоръжения на всички засегнати места по инфраструктурата в Девин, както и за финансирането им.
    Остава в динамичен порядък работата на екипите по издирването на двете тела, паднали с кола в реката. Община Девин оказва и ще продължи да оказва пълно съдействие до откриване им, допълни Пенков.
    Умоляват се гражданите да бъдат внимателни при преминаването по пешеходните мостове. Комисията по описване на щети продължава да работи по сигнали на граждани за нанесени щети от бедствието, каза още кметът на общината Цветалин Пенков.


    Ситуацията в Девин се стабилизира, нивата на реките и водните басейни се понижават.
    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment:

    0 comments: