Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    24 годишния младеж от Любча остава в критично състояние, съобщават от УМБАЛ "Свети Георги" - Пловдив


    Критично остава състоянието на 24 – годишния младеж от доспатското село Любча, който пострада в сряда сутринта при катастрофа, предизвикана от дрогиран шофьор, съобщава www.24smolian.com. Момчето е с множество травми, на апаратно дишане и с опасност за живота, съобщиха от УМБАЛ "Свети Георги" - Пловдив, където е настанен за лечение.
    „Мъжът е с множество травми - на глава, главен мозък, гърди и счупване на дясната ръка на две места. Направена му е до момента една неврохирургична операция, за отстраняване на хематома в главата", съобщиха още от здравното заведение.
    Още при постъпването на младежа в болницата се е наложило да му се постави и гръден дрен, чрез който да се източат течностите от белия дроб, за да може да диша.
    Според медиците, предстоят още няколко операции на счупванията на дясната ръка – мишница и предмишница.
    „Аспирацията на пациента е гръдна, предстои му и лицево-челюстна операция, тъй като горната челюст е в доста тежко положение. Състоянието му е критично и с опасност за живота", добавиха от пресцентъра на УМБАЛ "Свети Георги".
    Катастрофата стана малко преди 6 часа на два километра преди разклона за село Любча, където лек автомобил „БМВ 320", управляван от 24-годишен излиза от пътното платно вляво и се забива в крайпътни дървета. В автомобила са пътували общо 4 млади мъже, тримата от с. Любча, а другият от Ракитово.
    Вечерта преди инцидента групата приятели се почерпили в заведение в доспатското село, след което продължили в беседка извън селото. Пътният инцидент възниква когато се прибират рано сутринта. Тестовете показват, че водачът Красимир Т. е употребил амфетамин. Той бе задържан в РУ-Девин и срещу него е образувано досъдебно производство.
    Красимир е работил като строител в чужбина и се прибирал периодично за няколко дни в родното си село, но за съжаление след приятелският запой се е стигнало до въпросния инцидент.
    Пострадалият младеж е пътувал на задната седалка на автомобила. Той е работил като дървосекач. Цялото село е в потрес от случилото се.
    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment: