Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    Отново бракониери на язовира ... сезирана е Районна прокуратура – Велинград


    Отново бракониери на яз. „Доспат“. По случая има образувано бързо производство срещу 36 – годишен мъж от Сърница.

    Отново бракониерски лов е бил засечен от инспектори на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Смолян при нощна проверка на язовир „Доспат“ в сряда вечерта. Служителите на „Рибарство и контрол“ били на обход в района били на обход в местността „Мотела“, при която са заловени двама нарушители в момент на изваждане на 2 броя мрежи с обща дължина 200 м. При вида на служителите на ИАРА, бракониерите избягали от местонарушението, изоставяйки лодката и мрежата с рибата. В последствие е била сезирана е Районна прокуратура – Велинград и по изоставеният автомобил и лодката е установена самоличността им. По случая има образувано бързо производство срещу 36 – годишен мъж от Сърница.
    Иззети са лодката и мрежите с уловената в тях 14 кг. сребриста каракуда, която е върната жива във водите на язовира.
    По късно отново на яз.“Доспат“ в района на махала „Крушата“, са намерени и извадени още 3 броя мрежи с обща дължина 300 м.
    Уловената в тях риба от видовете дъгова пъстърва, червеноперка и речен костур е върната в язовира.Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.
    Припомняме ви, че миналата седмица отново на язовир „Доспат“, в района на „Тихият кът“ и махала „Бърдуче“ до Сърница, инспекторите извадиха няколко мрежите от водите с обща дължина около 300 метра. Уловената в тях риба от видовете дъгова пъстърва и червеноперка, отново бе върната във водите язовира. Тогава бракониерите успяха да се скътаят.

    Източник: РодопиНюз.
    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment: