Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    Деца от Късак заеха призово място в десетото издание на Регионалното състезание по основни познания за исляма и ще участват националния кръг на състезанието, който ще се проведе от 10 до 12 септември в град Момчилград.

    Снимка: Рудозем Днес

    Първите места в десетото издание на Регионалното състезание по основни познания за исляма заеха деца от с. Чепинци, гр. Мадан и с. Късак, които ще представят Районното мюфтийство в националния кръг на състезанието, който ще се проведе от 10 до 12 септември в град Момчилград.

    Районно мюфтийство – Смолян, със съдействието на Мюсюлманско настоятелство – гр. Мадан, проведе десето издание на Регионалното състезание по основни познания за исляма. Надпреварата се състоя на 26.08.2017 г. в централната джамия на град Мадан. На нея присъстваха над 400 деца от 58 Коран курса в област Смолян.

    В състезанието взеха участие 26 малчугани, разпределени в различни категории и нива. Те решаваха тест и положиха практически изпит по отслужване на намаз и четене на Коран. За всички останали присъстващи деца пък бе организирана викторина с награди.

    Журито, съставено от хафъз Шефкет Хаджи – директор на курса за хафъзи в гр. Мадан, от Селви Мурад – ислямски теолог и от Хайри Шерифов – специалист в отдел „Иршад“ към Районно мюфтийство – Смолян, имаше нелеката задача да оцени най-добрите измежду участниците. То присъди първите места на децата от Коран курсовете в с. Чепинци, гр. Мадан и с. Късак, които ще представят Районното мюфтийство в националния кръг на състезанието, който ще се проведе от 10 до 12 септември в град Момчилград.

    Първенците и останалите участници в десетото издание на Регионалното състезание по основни познания за исляма получиха специални награди от Районно мюфтийство – Смолян, от кмета на община Мадан Фахри Молайсенов и от народния представител Хайри Садъков, а Мюсюлманско настоятелство – гр. Мадан осигури обяд за всички присъстващи на мероприятието.

    Източник: Рудозем Днес.

    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment:

    0 comments: