Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    При "Пъци": снимка с Лисчо + уникални телешки кюфтета и пъстърва на камък


    Находчив доспатчанин привлича клиенти с въоръжен лисугер, качен върху стар „Москвич", съобщи Родопи Смолян. Когато времето е дъждовно, за да не се повреди препарираният авджия, мястото му е под навеса до входа на самото заведение.

    На главния път Батак – Доспат, срещу Мейзиновата чешма на  известния родопски чешмар Идриз Мейзинов, се намира крайпътното заведение „Пъци".

    Вниманието на туристи и пътуващи несъмнено се насочва към лисицата, облечена в ловен костюм, с насочена към тях в предните лапи пушка. Няма как да не спреш, децата искат снимка с Лисчо.

    „Явно това е най-оборотното заведение по пътя, за свободно място се изчакваме въпреки непретенциозния му вид", коментират група пловдивчани, дошли да потърсят спасение от жегите край бреговете на язовир „Доспат". „Опитайте телешките кюфтета и пъстървата на камък, уникални са, а цените-народни", продължават да ни съветват колегите-туристи.

    В заведението няма свободни места, както и на терасата, от която се разкрива чудна гледка към язовира. Пиеш си бирата, хапваш си вкусно, а очите попиват от магията от сливането на аквамаринова вода в съчетание с изумрудено зелената гора.



    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment:

    0 comments: