Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    Над 150 електромонтьори на „Електроразпределение Юг“ повишиха квалификацията си на тренировъчния полигон на дружеството за последната година


    Над 150 електромонтьори на „Електроразпределение Юг“ повишиха квалификацията си на тренировъчния полигон на дружеството за последната година

    Специализираният полигон за обучения с изградени стълбове, електропроводи и бетонен трафопост функционира от април 2014 г.

    Повече от 150 електромонтьори на „Електроразпределение Юг“ (част от EVN България) преминаха специализирани технически обучения на тренировъчния полигон на дружеството от септември 2016 г. до септември 2017 г. Обученията по „Работа на височина и качество“ са сред основните за работа по електроразпределителната мрежа, отстраняване на аварии по въздушни електропроводи и др. Обученията на полигона, които се провеждат редовно от април 2014 г., се водят от квалифицирани треньори, част от екипа на „Електроразпределение Юг“.

    На полигона, който се намира в гр. Стара Загора, са изградени реални съоръжения от електроразпределителната мрежа – 3 железорешетъчни стълба, 24 железобетонни стълба, въздушни електропроводи, бетонен трафопост. Съоръженията и оборудването позволяват провеждането на специализирани обучения на реална височина при отстраняване на аварии.

    Специализираните обучения на учебния полигон включват:
    • работа на височина без и под напрежение по електропровод въздушна линия 400 V (волта)
    • работа на височина без напрежение по електропровод въздушна линия 20 kV (киловолта)
    • симулация на аварийно спасяване на пострадал сътрудник на височина
    • работа по кабелни линии – „средно“ и „ниско“ напрежение
    • направа на кабелни муфи
    • подвързване на кабелни разпределителни шкафове и др.

    Важен аспект в обученията е повишаване нивото на безопасност при отстраняване на аварии, което включва различни умения за използване на предпазни средства при работа на височина.

    Чрез обученията в реални условия на тренировъчния полигон „Електроразпределение Юг“ повишава квалификацията на своите електромонтьори за работа по електроразпределителната мрежа.



    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment:

    0 comments: