Navigation

Органите на реда установиха 27 непълнолетни нарушители след 22 часа в град Смолян


На 27 срещу 28.10.2017 г. след 22.00 часа на територията на областния град бе проведена специализирана полицейска операция от служителите на РУ и ОД МВР-Смолян за контрол по спазване на режима за присъствие на малолетни и непълнолетни лица в питейните заведения и на обществени места.
Общо проверените питейни заведения и нощни клубове в областния град са три обекта. При извършените проверки на присъстващите в обектите в гр. Смолян, са установени 27 нарушители (момчета и момичета), непълнолетни лица. Полицейските служители са уведомили родителите им. По случаите са образувани административни преписки, работата продължава.
- По време на нощните проверки е извършен контрол и ефективно противодействие на разпространението на наркотични вещества;
- Проверки са осъществени за спазване на забраната за продажба на алкохол на малолетни и непълнолетни лица;
- Проверки по създадената организация за гарантиране на сигурността на посетителите в питейните заведения от собствениците и съдържателите им.

Реализираната полицейска операция в смолянския град се провежда с цел контрол по спазването на разпоредбите чл. 8, ал. 3 и ал. 4 от Закона за закрила на детето, както и превенция върху противообществени прояви, хулиганства, побои и други деяния, нарушаващи обичайните норми за морал и поведение на обществени места.
Share
Banner
Reactions

Новини от Доспат и региона

Post A Comment:

0 comments: