Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    Органите на реда установиха 27 непълнолетни нарушители след 22 часа в град Смолян


    На 27 срещу 28.10.2017 г. след 22.00 часа на територията на областния град бе проведена специализирана полицейска операция от служителите на РУ и ОД МВР-Смолян за контрол по спазване на режима за присъствие на малолетни и непълнолетни лица в питейните заведения и на обществени места.
    Общо проверените питейни заведения и нощни клубове в областния град са три обекта. При извършените проверки на присъстващите в обектите в гр. Смолян, са установени 27 нарушители (момчета и момичета), непълнолетни лица. Полицейските служители са уведомили родителите им. По случаите са образувани административни преписки, работата продължава.
    - По време на нощните проверки е извършен контрол и ефективно противодействие на разпространението на наркотични вещества;
    - Проверки са осъществени за спазване на забраната за продажба на алкохол на малолетни и непълнолетни лица;
    - Проверки по създадената организация за гарантиране на сигурността на посетителите в питейните заведения от собствениците и съдържателите им.

    Реализираната полицейска операция в смолянския град се провежда с цел контрол по спазването на разпоредбите чл. 8, ал. 3 и ал. 4 от Закона за закрила на детето, както и превенция върху противообществени прояви, хулиганства, побои и други деяния, нарушаващи обичайните норми за морал и поведение на обществени места.
    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment:

    0 comments: