Вестник на Община Доспат

slider

Recent

Total Pageviews

Search This Blog

Blog Archive

Popular Posts

Popular Posts

Education

Sports

Business

Pictures

Movies

Recent Videos

  • Latest News

    News

    Fashion

    Travel

    Navigation

    Бум на имена от турските сериали


    Звучните български имена са на изчезване, съобщава "Отзвук".

    „Масово бебета се кръщават на герои от турски сериали”, каза шефката на Неонатологичното отделение в Смолянската болница. За разлика от предходни години, когато пак е имало такива тенденции, сега близо една трета от новородените са Мелек, Нарин, Дениз и пр.

    Героите от новите турски сериали „Моя хубава Мелек”, „Малки жени”, „Милост”, „Една любовна история” и др. вече изместват турските имена в Родопите.

    Освен познатите на повечето жени героини, сълзливите „сапунки” дават нови имена и на новородените момченца – Армян, Толга, Нихат, Фърад, Берк и т.н. Събрана е цялата палитра от герои, които всяка вечер се появяват на синия екран и карат хиляди сърца да затуптят. „Харесахме името от сериала и затова решихме така да се казва бебето”, отговаряли щастливите родители на въпроса защо точно това име са избрали.

    Наред със сапунките работещите в отделението с най-малките пациенти останали изумени как в два поредни дни на октомври две малки госпожици били кръстени на 11-годишната Крисия. „Най-вероятно след концерта на Слави са решили бебетата им да носят това звучно име на талантливото и красиво момиче”, коментираха в отделението.

    Сред новородените има бебе Орфей, който е кръстен на дядо си от Смолян. Мъник от Неделино пък е наречен Майкъл. Много често младите семейства кръщават отрочетата си с името Рая, което за миналата година е сред най-модерните, Ивайла, Габриела, Борислава, Антон, Божидар, Румен и пр. Оказва се, че правилото бебето да носи името на дядо или баба, вече не важи. А статистиката показва, че трябва да се замислим сериозно как кръщаваме децата си, защото в един момент ще се окаже, че в областта ни са изчезнали едни от най-звучните български имена. За жалост много малко са бебетата с името Георги, Никола, Йоана, Димитър, Мария, сочи справката в регистъра на отделението.

    Елена Павлова
    Вестник "Отзвук"
    Share
    Banner

    Новини от Доспат и региона

    Post A Comment:

    0 comments: